10 Tips om business te winnen in 2020

14 jan 2020 / door Carl Van de Velde

10 Tips om business te winnen in 2020

Wil jij echt vooruit met je zaak in 2020? Dan moet je met passie en doorzettingsvermogen inzetten op de juiste dingen. De tien onderstaande tips helpen je om meer business te winnen.

  1. Blijf niet treuzelen. Beslis, delegeer of onderneem actie! Succesvolle ondernemingen brengen dingen aan een dynamisch tempo tot stand.
  2. Communiceer je visie en objectieven met je medewerkers. Je team heeft nood aan duidelijkheid, richting en zekerheid. Geef iedere afdeling duidelijke objectieven.
  3. Organiseer een gezonde instroom, doorstroom en uitstroom van medewerkers. Organiseer een topteam van betrokken en bekwame medewerkers die constructief samenwerken.
  4. Duid de verantwoordelijkheden. Maak iedereen betrokken en work as one. Stel werkgroepen samen die verantwoordelijkheid nemen over specifieke objectieven. Laat de teamleiders van de werkgroepen regelmatig met elkaar overleggen.

shutterstock_101219962


  1. Geef meer vriendelijkheid, service, voordelen en waarde dan al je concurrenten. Streef ernaar om de ‘meest waardevolle speler’ te zijn binnen je sector.
  2. Zet in op hedendaagse marketing. Verwerf competitieve marketingkennis en besteed je marketing uit aan externe specialisten die met expertise je richtlijnen volgen en via toegevoegde waarde meer potentiële klanten voor je aantrekken.
  3. Wees meer gefocust op verkoop. Niets in business blijft in leven zonder een dynamisch verkoopproces. De verkoop is het kloppend hart van je bedrijf.
  4. Installeer binnen je bedrijf het bewustzijn dat we in een turbulente en dynamische tijd leven waar veel bedrijven out of business gaan. All in gaan binnen iedere positie is noodzakelijk om bestaansrecht te verdienen. Als iedereen 10% meer doet, moet niemand inleveren!
  5. Demonstreer leiderschap door de weg te tonen, te inspireren en te motiveren. Je succes staat in verhouding met het aantal mensen dat je helpt groeien.
  6. Cultiveer jezelf! Ondernemen is een vak zoals een ander. Leer over ondernemerschap. Eén nieuw inzicht kan leiden tot een zakelijke doorbraak. Lees boeken, volg seminars en ga naar netwerkbijeenkomsten. Luister naar en praat met ondernemers waar je van kan leren. 


 

Wil jij nog veel meer tips om te knallen in 2020?

Schrijf je in voor +14 Uur Business Coaching op 2 en 3 april 2020.

 

Tags: Inzichten, Succes, Ondernemerschap, Tips, Ondernemen, Verkopen