De truc waarmee Jim Carrey een superster werd

29 jan 2020 / door Carl Van de Velde

De truc waarmee Jim Carrey een superster werd

Op een zekere nacht in 1987 rijdt de 25-jarige acteur Jim Carrey met zijn oude Toyota op Mulholland Drive in de Hollywood Hills van Californië. Hij is op zoek naar een idyllische plek in Los Angeles waar hij over zijn toekomst kan denken. Op dat moment is hij een werkloze komiek.

Het is dan en daar dat Carrey beslist om een superster te worden. Hij schrijft zichzelf op deze plek een cheque uit van 10 miljoen dollar.

 “Voor geleverde acteerprestaties”, schrijft hij als vermelding. Hij dateert de cheque op datum van 24 december 1995.

 Zo verbindt hij zichzelf om zijn ultieme droom waar te maken: een succesvolle komische acteur worden.

Deze anekdote is legendarisch geworden omdat Carrey zijn grote doorbraak maakte in … 1995.

Zijn hilarische acteerprestaties in de films ‘Ace Ventura’, ‘The mask’ en ‘Dumb & dumber’ maakten van hem een instant superster. Hij verdiende op dat moment ongeveer 20 miljoen dollar per film.

 

Schrijf je doelen op 

Carrey geloofde in het concept dat je doelen moet neerschrijven en tastbaar maken om je focus te kanaliseren.

Door zijn dromen op te schrijven en een cheque uit te schrijven creëerde hij duidelijkheid, focus en overtuiging in zijn verstand en gevoel.

Duidelijkheid en focus zijn katalysatoren voor de acties die je onderneemt.

Schrijf je doelen op

Terwijl ik dit voorbeeld neerschrijf, stel ik vast dat alle realisaties die ik ooit in mijn leven heb verwezenlijkt, ontstaan zijn uit gedachten die ik op papier heb gezet.

De doelen die ik ooit heb bedacht, maar niet heb neergeschreven, zijn in de loop der tijd verstandelijk en emotioneel vervaagd en bijgevolg niet gerealiseerd.

Zo stelde ik vast dat wanneer je niet de moeite doet om je doel of droom neer te schrijven, je er onbewust vanuit gaat dat dit geen doel voor jou is. De doelen en dromen die je wel opschrijft, zijn de moeite waard om te realiseren.

 

Dromen realiseren maakt gelukkig

Zowel gekende als minder gekende toppresteerders erkennen dat de doelen en dromen die je inprent een grotere slaagkans hebben. Hoe meer je doelen en dromen leven in je onderbewustzijn, hoe groter de kans dat je deze gaat bereiken.

Je uitgeschreven doelen en dromen zijn de basis voor een actieplan naar meer succes en geluk.

Als je elke dag een deel van je tijd besteedt aan je doelen en dromen, ervaar je snel het opgewonden gevoel dat eigen is aan het creatieproces. Dit gevoel maakt je leven interessanter en leuker.

Ik heb het zelf ervaren: door nieuwe ideeën uit te denken en ze vervolgens te realiseren word je gelukkiger.

 

Conclusie

Neem een voorbeeld aan Jim Carrey en schrijf je doelen en dromen neer op papier.

Durf een datum te prikken tegen wanneer je ze wil bereiken en maak ze visueel en tastbaar zodat je een bewuste en onbewuste focus ontwikkelt op je gewenste realiteit.

Als je voor jezelf duidelijk weet wat je wil, dan kan je op reis vertrekken naar je gewenste bestemming.

 

Er bestaan nog veel meer manieren die je helpen om je doelen te realiseren. Op 2 en 3 april deel ik de beste, direct inzetbare tips die ik ervaren heb in de 32 jaar als ondernemer. Meer dan 100 ondernemers zijn alvast ingeschreven voor de +14 Uur Business Coaching. ◀️

 

Veel succes,

 

Carl Van de Velde

 

  

Tags: Inzichten, Succes, Winnaar, Ondernemen, Eigenschappen