Geluk maak je zelf!

20 mrt 2019 / door Carl Van de Velde

Geluk maak je zelf!

 

Wat is geluk voor jou? Is het dat laatste parkeerplekje in de straat veroveren, vlak voor je deur? Is het een onverwacht complimentje krijgen? Het laatste tafeltje op een zonnig terras inpalmen? Of samen met je beste vrienden de slappe lach krijgen? Geluk schuilt in kleine dingen, je moet het enkel willen zien.

 

Gelukkig zijn is een keuze

Ik geloof dat gelukkig zijn een gave is. Het is een mindset, een bepaalde manier van zijn, een bewuste levenskeuze. Niet dat het zo eenvoudig is, want het leven heeft de grappige gewoonte om je op de meest ongelegen momenten te bekogelen met citroenen. En toch bepaal jezelf wat je hiermee doet. Je hebt de mogelijkheid om de klappen op te vangen en de citroenen op de grond te laten vallen, of je kunt ze opvangen, er limonade van maken en er winst uithalen.

shutterstock_395329663

 

Gelukkigere mensen halen meer uit het leven. Gelukkig zijn helpt jou om de beste versie van jezelf te worden. Ik wil dat je een doorzetter wordt, iemand die niet bang is om achter zijn/haar dromen en passies aan te gaan.

 

Gelukkige mensen zijn productiever

In 2014 voerde een onderzoeksteam van de Universiteit van Warwick een onderzoek uit dat aantoont dat gelukkigere mensen productiever zijn.

Tijdens de experimenten, waaraan meer dan 700 mensen deelnamen, kregen een aantal van de deelnemers een grappig filmpje te zien of werden ze verwend met chocolade, drankjes en fruit. Anderen werden ondervraagd over recente familiedrama’s, zoals sterfgevallen

Uit het onderzoek bleek dat de gelukkigere mensen 12% productiever waren. Ze gebruikten de tijd die ze hadden effectiever, waardoor ze sneller werkten zonder in te boeten op kwaliteit. Wanneer je niet wordt afgeleid door zorgen of negatieve gedachten, kan je al je energie kanaliseren richting je taken.

Bedrijven zoals Google weten dit al langer en investeren daarom intens in geweldige kantooromgevingen met ontspanningsmogelijkheden en allerlei gratis voordelen om hun medewerkers gelukkiger te maken. En met succes, want de tevredenheid van hun medewerkers steeg hierdoor met 37%.

Google geluk medewerkers

 

Gelukkiger maakt gezonder

Uit een onderzoek van 2007, uitgevoerd door de Universiteit van Harvard, blijkt dat emotionele vitaliteit – een gevoel van enthousiasme, zin in het leven en emotioneel evenwicht – het risico op hart- en vaatziekten aanzienlijk vermindert.

Als je jezelf continu zorgen maakt en gestresseerd rondloopt, verlaagt je lichaam de immuniteit tegen ziektes en verschillende ernstige aandoeningen.

 

Je mag gerust eens verdrietig zijn!

Het leven is te kort om het ongelukkig door te brengen. Toch betekent gelukkig zijn niet dat je jezelf niet verdrietig, teleurgesteld of eenzaam kan voelen. Natuurlijk kan je dat! Kiezen om gelukkig te zijn, betekent echter dat terwijl je je soms slecht voelt, je het jouw leven niet laat beheersen. Je erkent de emoties, maar gaat verder nadat ze jou overvallen hebben.

Geluk gaat over het kunnen genieten van de goede momenten, maar ook effectief omgaan met de onvermijdelijke slechte momenten, om zo het best mogelijke leven in het algemeen te ervaren.

 

Onderneem met passie!

 

Carl Van de Velde


 

Verder zakelijk groeien?

Wil je meer en efficiënter groeien? Neem dan een binnenweg naar businessverruimende inzichten en strategieën.

Ontdek onze opleidingen »

  

Tags: Inzichten, Tips, Professionele ontwikkeling