Gun anderen het succes dat ze verdienen!

21 feb 2018 / door Carl Van de Velde

Gun anderen het succes dat ze verdienen!

Een topondernemer werkt niet alleen hard om succesvol te zijn, maar gunt ook anderen hun successen. Door je uitermate positief uit te spreken wanneer iemand een realisatie tot stand brengt, vergroten bovendien je eigen slaagkansen.

 

In de afgelopen drie decennia deed ik onderzoek naar de denk- en doepatronen van geslaagde ondernemers. Hieruit distilleerde ik 32 succesprincipes die ik mijzelf heb aangeleerd. Ze hebben een bijzondere invloed gehad en bijgedragen tot al mijn realisaties. Eén van die succesprincipes is: anderen het succes gunnen.

 

Voor topondernemers geldt: hoge bomen vangen veel wind

Het is vandaag een gewoonte geworden om kritiek en afbrekende commentaar te leveren op anderen. Sociale media zijn hiervoor het ultieme wapen; er is geen makkelijkere manier om iemand af te kraken. Al wie zijn hoofd boven het maaiveld durft uit te steken, is een simpel doelwit voor social media bashers.

En waarom? Diegenen die boven het maaiveld uitkomen, zijn vaak mensen die door hard te werken succesvol zijn geworden. Toch maken sommigen er een sport van om de prestaties van een ander naar beneden te halen.

 

Succes gunnen = succes oogsten

Voor veel mensen is het makkelijker om iemand anders naar beneden te halen dan zichzelf hogerop te werken. Wat deze bashers zich niet realiseren, is dat ze zo hun eigen kansen op succes hypothekeren.

Indien je mentale of emotionele weerstand voelt bij de welstand of het succes van anderen, neem je psychologisch afstand van het idee dat dit ook voor jou mogelijk is. Je zal bovendien moeilijkheden ervaren om een connectie te maken met mensen die op een hoger niveau spelen. En dat is jammer want dikwijls kan je van succesvolle mensen iets leren waardoor je eigen kansen op succes vergroten.

Leer van het succes van anderen

 

Reageer positief op het succes van anderen

Als je weerstand biedt op iemand anders zijn succes, bied je onbewust weerstand op je eigen succes! Spreek jezelf dus uitermate positief uit wanneer anderen doelen bereiken en realisaties tot stand brengen. Zo ga je mentaal en emotioneel een connectie maken met vermogende resultaten en succes. Hierdoor vergroten je slaagkansen en komt succes ook psychologisch meer binnen je bereik. Net daarom is het zo belangrijk om anderen hun successen en overwinningen te gunnen!

 

Praktische tips om anderen hun succes te gunnen

  • Complimenteer anderen wanneer ze iets demonstreren wat jij ook wel zou willen realiseren.
  • Wees mee trots en fier op de positieve prestaties van anderen.
  • Vertrouw erop dat jij vroeg of laat ook in deze positie zal zijn en dat het dan ook leuk is dat je realisaties gewaardeerd worden door je omgeving.
  • Tracht elke week minstens drie mensen te complimenteren voor hun realisaties.
  • Neem afstand van het bashen of kritiek uitoefenen op anderen. Dit duidt vaak op een persoonlijk tekort, jaloezie of persoonlijke frustratie. Succesvolle mensen waarderen en appreciëren het succes van anderen.

Ontdek meer tips om succesvoller te worden in het artikel De 5 wetten van succes in business.


 

Verder zakelijk groeien?

Wil je nog meer en efficiënter groeien? Neem dan een binnenweg naar businessverruimende inzichten en strategieën.

Ontdek onze opleidingen »

  

Tags: Inzichten, Ondernemers, Visie, Succes, Eigenschappen