Leer presteren onder druk!

18 mei 2018 / door Carl Van de Velde

Leer presteren onder druk!

Hoe je als ondernemer omgaat met druk heeft invloed op je succes. Toppresteerders hebben een hoge werkdruk nodig om goed te presteren. In dit artikel ontdek je hoe dit mechanisme precies werkt en hoe je zelf beter kan presteren onder hoge druk.

In de afgelopen drie decennia deed ik onderzoek naar de denk- en doepatronen van geslaagde ondernemers. Hieruit distilleerde ik 32 succesprincipes die ik mijzelf heb aangeleerd. Ze hebben een bijzondere invloed gehad en bijgedragen tot al mijn realisaties. Eén van die succesprincipes is: leer presteren onder druk.

 

Hoe ga jij om met druk?

Bevordert druk je prestaties of gaan ze er net onder lijden? De manier waarop je met druk omgaat, heeft invloed op je succes. De meeste mensen hebben een zekere druk nodig om op scherp te staan. De druk is een uiting van onze gevoelens en de consequenties die we ervaren als we niet op ons beste presteren. Succesvolle ondernemers ervaren meer pijn bij minder vermogende resultaten dan minder succesvolle mensen. Daarom leggen ze zichzelf een hogere werkdruk op dan de meeste mensen. Als er te weinig druk is, loert laksheid en uitstelgedrag om de hoek.

Beter presteren onder druk

 

Presteer jij beter onder druk? Dat heeft zo zijn voordelen:

  • Je krijgt meer voor elkaar.
  • Je bent op je best in crisissituaties.
  • Je hebt het potentieel om meer te realiseren binnen een bepaalde tijdspanne.

 

Druk kan verlammend werken

Als er negatieve consequenties volgen wanneer er tegen een bepaalde deadline geen specifieke resultaten worden gerealiseerd, is er een druk om te presteren op een hoger niveau. Deze druk is een uiting van je drang om de negatieve consequenties te vermijden. Hoe groter je verlangen om pijn te vermijden, hoe groter de druk die je ervaart!

Deze druk kan ook een negatieve invloed hebben op je prestaties. Sommige mensen zijn minder ambitieus en minder gedreven om resultaten van een hogere orde te realiseren. Zij zullen deze druk eerder als demotiverend ervaren. De druk werkt dan net verlammend.

 

Toppresteerders floreren onder druk

Het begrip werkdruk heeft vandaag een negatieve connotatie. Het wordt vaak in één adem genoemd met stress en burn-out. Vanuit de overheid en andere instanties wordt er geïnvesteerd om mensen te beschermen tegen te hoge werkdruk en de negatieve gevolgen ervan. Dat is goed voor de meeste mensen maar minder relevant voor toppresteerders die deze druk net nodig hebben om op hun beste te kunnen presteren. Zij voelen zich juist gelukkiger onder druk en presteren daardoor beter!

Toppresteerders beschouwen druk als een uitdaging en gaan er harder door werken. Ze stappen uit hun comfortzone en geven meer van zichzelf om te kunnen slagen. Ze hebben nood aan deze vorm van druk om scherp te blijven. Ze zien het als een middel om hun standaard van presteren te verhogen!

 

Hoog werkritme werkt niet voor iedereen

Toppresteerders verwachten van hun naaste samenwerkers vaak (onbewust) dezelfde drive. Ze leggen hen hetzelfde hoge werkritme op en hebben daarom een werkomgeving nodig die onder druk kan presteren. Dat werkt echter niet voor iedereen. Daarom hebben toppresteerders nood aan goede managers die vermijden dat diegenen die niet bestand zijn tegen deze druk worden meegezogen in het buitengewone werkritme van de zogenaamde superachievers.

Omgaan met druk 

Praktische tips om te presteren onder druk

  • Omring je met directe medewerkers die net als jij tegen een hoge werkdruk bestand zijn.
  • Heb oog en begrip voor diegenen die deze druk niet aankunnen. Het zijn immers evenzeer goede medewerkers.
  • Las periodes van volledige rust in waar je even onthecht van je werk en je lichamelijk en mentaal kunt recupereren.

 


 

Verder zakelijk groeien?

Wil je nog meer en efficiënter groeien? Neem dan een binnenweg naar businessverruimende inzichten en strategieën.

Ontdek onze opleidingen »

  

Tags: Ondernemers, Doorzettingsvermogen, Eigenschappen, Professionele ontwikkeling