Lichaamsbeleving maakt business

9 mrt 2017 / door Carl Van de Velde

Lichaamsbeleving maakt business

Lichaamsbeleving maakt business! Ik neem je even mee op een gedachtenwandelingetje over de gezonde geest en het gezonde lichaam.

Mens sana in corpore san

Zelfs ten tijde van de Romeinen wist men dit al. Ik geloof in het feit dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Wie lichtjes uitgezakt op zijn stoel hangt, kan onmogelijk een goede prestatie leveren. Zit rechtop en je bent er wel klaar voor.

shutterstock_154696991-3.jpg

Ik zie aan de lichaamshouding van de mensen die onze conferenties bijwonen hoe hun concept in elkaar steekt: hoe bewegen ze, hoe zetten ze zich neer, waar kiezen ze hun plaats uit? Al die op het eerste zicht onbelangrijke, kleine dingen verraden hoe ze zich voelen.

Enigszins overdreven? Welnee! Ik wil je overreden met mijn eigen ervaringen: bezoek ik zelf een studiedag, dan tref je mij steeds aan bij de inkomdeur. Ik zorg altijd dat ik aan het netwerken ben. Bovendien kan ik dan ook kiezen waar ik wil gaan zitten, want de meeste stoelen zijn nog vrij. Ik probeer steeds de eerste rij uit. Waarom? Omdat je daar de beste verbinding krijgt met de spreker. Die kijkt vooral naar de mensen op de eerste rij. Hun houding is anders dan die van de andere mensen in de zaal want ze vertoeven meer in, wat ik omschrijf als, 'de staat van het succes'.

 

shutterstock_200709617.jpg

 

Je voelt je actiever want je komt gemakkelijker in de ban van de spreker omdat je in zijn buurt vertoeft. Vanuit deze houding ben je ook alerter, je reactievermogen ontvangt gemakkelijker de prikkels die nodig zijn om maximaal kennis op te nemen. Ik geef je als goede raad mee: maak hier een gewoonte van want het is belangrijk. Wie met mensen aan een tafel zit om handel te drijven om business te bespreken, demonstreert best een actieve status. Mijn medewerkers zullen mij zelden betrappen op een liggende houding.

Ik stap om half zeven uit mijn bed en meteen ook de actie in. Dat houd ik vast tot de avond want het is mijn doel om elke dag een topprestatie te leveren. Dat is mijn engagement ten aanzien van de klant. Ik geef mezelf volledig, ik haal alles uit mijn rugzak om kwaliteit te leveren en te helpen. Ik suggereer je: doe hetzelfde. Denk na over hoe je beweegt, stapt en zit? Dat zegt veel over je eigen persoonlijkheid. Neem dat mee, zou ik zeggen: veel mensen leggen zichzelf letterlijk in een knoop omdat ze figuurlijk met zichzelf in een knoop liggen.

Als coach durf ik streng zijn: duw de knoop uit je benen, armen, rug of gezicht. Want die knoop verhindert de topprestatie. Verander dus je houding. Dat is het eerste wat men je leert bij een bezoek aan een fitnesscentrum: de lichaamshouding vormt de basis van de verandering. De staat van uw geest is afhankelijk van de houding van uw lichaam. Zoals de Romeinen het al begrepen. Ze verklaart ook de kwaliteit van uw verhaal: lichaamsbeleving maakt business!


 

Verder zakelijk groeien?

Wil je nog meer en efficiënter groeien? Neem dan een binnenweg naar businessverruimende inzichten en strategieën.

ONTDEK ALLE OPLEIDINGEN

Tags: Inzichten, Tips & Tricks