Blog

Krachtige strategieën voor het kweken van een positieve mindset

29 mrt 2021 door Carl Van de Velde

Varen op de ups en downs maakt deel uit van het spannende leven als ondernemer. Toch ben je creatiever, efficiënter en ook algemeen gelukkiger als je in een positieve flow zit. Dat is waar je drive vandaan komt. Het is in deze periodes dat je de..
Lees meer

Het belang van persoonlijke passie en zijprojecten

3 jul 2018 door Carl Van de Velde

De meeste ondernemingen zijn gegroeid uit een persoonlijke passie van de ondernemer. Na verloop van tijd ben je als zaakvoerder echter alleen nog bezig met de dagelijkse leiding van je onderneming. Hierdoor raakt je passie ondergesneeuwd. De truc om..
Lees meer

Hoeveel doe jij in één dag?

25 jun 2018 door Carl Van de Velde

Heb jij soms het gevoel dat je dagen te kort zijn? Blijk je bij het opstellen van je takenlijst vaak ijveriger dan tijdens het uitvoeren ervan? Je bent niet alleen. Veel mensen geven aan dat ze hun dagplanning vaak niet kunnen waarmaken. Aan de..
Lees meer

Zuster Madonna veranderde haar overtuigingen … en haar leven

24 apr 2018 door Carl Van de Velde

Zuster Madonna Buder begon op haar 47ste gedisciplineerd te hardlopen. Veertig jaar later voltooide ze haar 45ste Ironman. Deze ongelofelijke prestaties kwamen er nadat ze haar persoonlijke overtuigingen veranderde. Ook jij kan een mindshift maken..
Lees meer

7 Valkuilen voor leidinggevenden

6 feb 2017 door Carl Van de Velde

Je geeft leiding. Je werkt elke dag met mensen. Je staat aan het hoofd van je bedrijf en er komen honderd dingen tegelijk op je af. Dan is het niet altijd gemakkelijk om de juiste beslissing te nemen. Integendeel, het is zelfs de normaalste zaak van..
Lees meer

Een topondernemer maakt van een probleem een uitdaging

12 jan 2017 door Carl Van de Velde

Laat ik met de deur in huis vallen! Vervang het woord ‘probleem’ door ‘uitdaging’ en je hebt de eerste stap naar de oplossing gezet. Simpele strategie? Jij kan het leren, dat is mijn overtuiging. Kies resoluut voor een andere kijk op de dingen. En..
Lees meer

Een topondernemer leeft in het nu en is een voordenker

12 jan 2017 door Carl Van de Velde

Zal ik je even meenemen naar een dagelijks tafereeltje dat voor iedereen herkenbaar is? Ik open de aanhalingstekens en citeer mensen uit mijn omgeving en ook wel eens mezelf in een slechte bui: “Shit, uit wat voor wereld kom ik? Wat voor ellendige..
Lees meer