Blog

De 9 meest gemaakte marketingfouten

3 dec 2020 door Carl Van de Velde

Marketing is maar zo effectief als de uitvoering. Een sterke marketingstrategie slaagt erin om je doelgroep massaal te converteren tot trouwe klanten, mensen over je merk te laten praten en je bedrijf succesvol te maken. Ondoordachte marketing doet..
Lees meer

Mond-tot-mondreclame levert meer op dan traditionele marketing - Haal er nóg meer uit met deze 6 aanbevelingen

10 sep 2019 door Carl Van de Velde

Veel ondernemingen hebben vandaag al een budget voor sociale media en zetten in op videomarketing. Slechts weinigen focussen echter op een goedkopere, meer persoonlijke en meer doeltreffende vorm van marketing: mond-tot-mondreclame.
Lees meer

5 goedkope marketingtechnieken voor kleine ondernemingen

1 mrt 2019 door Carl Van de Velde

Bij het horen van de term ‘marketing’, denken mensen typisch aan commercials, flyers en grote budgetten. Als ondernemer of zaakvoerder zijn je tijd en je budget echter vaak beperkt. Daarom is het belangrijk om een marketingstrategie te gebruiken die..
Lees meer

Hoe maak ik klanten die meer willen betalen?

9 okt 2018 door Carl Van de Velde

Een goed winstmodel is cruciaal voor het succes van een onderneming. Maar hoe zorg je hiervoor? Een slimme prijssetting is één van de elementen. Veel ondernemers hebben het echter moeilijk om uit te leggen waarom hun prijzen hoger liggen dan die van..
Lees meer

Waarom ook kleine KMO’s en zelfstandigen aan content marketing moeten doen

20 jul 2018 door Carl Van de Velde

Zet jij al in op content marketing? Hiermee geef je online relevante en waardevolle informatie aan je doelgroep. Zo profileer je jezelf als betrouwbare partner met kennis van zaken. Het is een efficiënte marketingmethode om meer klanten aan jou te..
Lees meer

PLUSPOWER je sales volgens 3 principes

7 sep 2017 door Carl Van de Velde

Uitdaging nummer één van de Vlaamse ondernemer? Te weinig klanten! Vaak wordt het argument gebruikt dat men 'het werk niet gedaan krijgt'. Wat is de voor de hand liggende oplossing? Anders leren handelen. Elke ondernemer heeft de maatschappelijke..
Lees meer

Hoe zelf een Multi Marketing Plan opstellen?

28 mrt 2017 door Carl Van de Velde

Multi. Marketing. Plan. ‘Multimarketingplan’ is het modebegrip bij uitstek. Het wondermiddel voor elke business. Tegelijk schrikt het bedrijfsleiders af. Meer nog: veel zakenmensen lopen in een grote boog om het begrip heen. Omdat ze er (nog) geen..
Lees meer

Hoe bereken je een marketingbudget?

28 mrt 2017 door Carl Van de Velde

Maak even de oefening: je neemt het bedrag van je jaaromzet. Hoeveel procent daarvan mag je maximaal besteden aan marketing? Wie kan die vraag zonder nadenken beantwoorden? Wie kan zeggen, zonder aarzeling: zoveel procent kan, mag en moet ik..
Lees meer

8 Principes van expert marketing

12 jan 2017 door Carl Van de Velde

Marketing is een vak apart. Met zijn eigen wetmatigheden. De belangrijkste regel? De marketing, dat ben je zèlf! Stap één: je draagt het geloof in je eigen product uit via een aantal communicatiekanalen. Stap twee: je laat andere mensen marketing..
Lees meer