Blog

Waarom je moet inzetten op innovatie

13 feb 2018 door Carl Van de Velde

Sinds 15 januari 2018 is het Vlaamse subsidiesysteem voor onderzoek en ontwikkeling een stuk eenvoudiger geworden. Hierdoor wordt het voor ondernemingen die inzetten op innovatie makkelijker om financiële steun aan te vragen. Het is dus meer dan..
Lees meer

Hoe ontwikkel je een winnende prijsstrategie?

21 dec 2017 door Carl Van de Velde

Een goede prijsstrategie is bepalend voor je winstmarge en dus cruciaal voor het succes van je onderneming. Ga er dus niet licht over. In dit artikel geven we je enkele tips om zelf een winnende prijsstrategie te ontwikkelen.
Lees meer

Afschaffing vestigingswet creëert kansen voor ondernemer-bedrijfsleiders

19 dec 2017 door Carl Van de Velde

Vanaf 1 januari 2018 moet je voor heel wat beroepen geen beroepskennis meer bewijzen. Dat is het gevolg van de beslissing van de Vlaamse Regering om de vestigingswet af te schaffen voor een aantal gereglementeerde beroepen. Het opent de deuren voor..
Lees meer

9 denk- & doepatronen voor de Mindset van Topondernemers

30 aug 2017 door Carl Van de Velde

Mindset. Het is een tamelijk modieus begrip, maar het dekt wel een diepere lading. Die mindset verruimt je blik op de wereld. Het wijst de weg naar betere winstmodellen en extra waarde voor je bedrijf. Business vereist dat je blijft investeren,..
Lees meer

Het verschil en het verband tussen functionerings- en evaluatiegesprek

5 jul 2017 door Carl Van de Velde

Wie zichzelf respecteert als ondernemer en mensen in dienst heeft - zowel arbeiders, bedienden als kaderleden - voert op geregelde basis functionerings- en evaluatiegesprekken uit. Deze gesprekken zijn een noodzakelijk onderdeel van een gezonde..
Lees meer

Hoe voer je een loongesprek uit als werkgever?

27 jun 2017 door Carl Van de Velde

The Thin Line. De dunne lijn. Die is onzichtbaar aanwezig bij het loongesprek. Er ontstaat een situatie van enigszins 'tasten, aantrekken, afstoten'. En omgekeerd. Het is een poging tot paringsdans. Blijven we nog bij elkaar of scheiden stilaan onze..
Lees meer

De 5 wetten van succes in business

20 jun 2017 door Carl Van de Velde

Succes halen met je business? Dat kan men bereiken via een beproefd model dat luistert naar de naam 'de vijf wetten van succes in business'. Wie als ondernemer een doorbraak wil forceren, heeft nood aan nieuwe inzichten. Het zijn turbulente..
Lees meer

Topondernemers zien fouten als leerervaringen

2 jun 2017 door Carl Van de Velde

Vandaag vertel ik je goed nieuws: je mag als ondernemer in de fout gaan! Meer zelfs: hoe meer stommiteiten je begaat, hoe sneller je het leerproces voltooit. Beschouw je dwaasheden als leerervaringen. Dan ben je uit het goede ondernemershout..
Lees meer

7 Valkuilen voor leidinggevenden

6 feb 2017 door Carl Van de Velde

Je geeft leiding. Je werkt elke dag met mensen. Je staat aan het hoofd van je bedrijf en er komen honderd dingen tegelijk op je af. Dan is het niet altijd gemakkelijk om de juiste beslissing te nemen. Integendeel, het is zelfs de normaalste zaak van..
Lees meer

Een topondernemer maakt van een probleem een uitdaging

12 jan 2017 door Carl Van de Velde

Laat ik met de deur in huis vallen! Vervang het woord ‘probleem’ door ‘uitdaging’ en je hebt de eerste stap naar de oplossing gezet. Simpele strategie? Jij kan het leren, dat is mijn overtuiging. Kies resoluut voor een andere kijk op de dingen. En..
Lees meer